aaa
Δασκαλακης
  Πανος
   2001
μια βόλτα
στο Μποχώρι...
 
           * * *
 
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
                 *
                *

    * * * * * * * *
 
 
    ******
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
   2015
 
  
 
  
 


 
 
 
 

           * * * *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
     Blogs
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
 
 
 
 
 
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ
       BLOGS
 
 
EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabicChinese Simplified
...και πίσω απ' τις Βαράσοβες και πίσω απ' τους Ζυγούς
           τα μάτια μου τετράψηλες κορφές τα μαγνητίζουν
                 και πέρα απ' τα βαλτόνερα που με λαγοκοιμίζουν
                      τι πολιτείες , τι θάλασσες , που δεν τις βάζει ο νους...
                                                                             Κωστής Παλαμάς 
 
                    
 
 
 
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
 
Τροχαίο ατύχημα με το "καλημέρα" στην Ιόνια Οδό 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Τροχαίο ατύχημα με το "καλημέρα" στην Ιόνια Οδό
    Το πρώτο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ιόνια Οδό, μέσα  στη σήραγγα της Καλυδώνας, με τη σύγκρουση δυο οχημάτων.
   Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ΙΧ αυτοκίνητο χτύπησε την προπορευόμενη μοτοσικλέτα, ο οδηγός της οποίας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
   Επίσης, άλλο ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος της Ζεστής, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο προπορευόμενο, το οποίο έκοψε ταχύτητα λόγω της αυξημένης κίνησης που υπάρχει  σήμερα στο οδικό δίκτυο.
   Και στα δυο συμβάντα έσπευσαν περιπολικά της Τροχαίας Μεσολογγίου, που διερευνά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
 
νεώτερη ενημέρωση για το τροχαιο με τους μαθητές απ' το Ευηνοχώρι:
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
  Τύχη βουνό είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου Αιτωλ/νίας που επέστρεφαν με λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας τετραήμερη εκδρομή του σχολείου τους.
   Ο οδηγός του λεωφορείου οδηγώντας στην δεξιά λωρίδα της Εγνατίας Οδού, μπήκε με ταχύτητα στην σήραγγα Ανθοχωρίου όταν είδε μπροστά του να κινούνται με μικρή ταχύτητα δύο νταλίκες, οι οποίες ακολουθούσαν άλλα αυτοκίνητα επίσης με... μικρή ταχύτητα που ακολουθούσαν νταλίκες που προηγούνταν καταλαμβάνοντας και τις δύο λωρίδες και μετέφεραν βαριά εκσκαπτικά μηχανήματα. Και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είχαν καταληφθεί από τις νταλίκες κι άλλα αυτοκίνητα που κινούνταν με μικρή ταχύτητα.
   Ο οδηγός του λεωφορείου μπαίνοντας στην σήραγγα μετά μια μικρή στροφή που υπάρχει εκεί, βρέθηκε μέσα στη σήραγγα, μπροστά σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαν μικρή ταχύτητα και αιφνιδιασμένος, άρχισε να φρενάρει και ταυτόχρονα να πέφτει σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα το ένα από τα οποία εκσφενδόνισε στην νταλίκα και τελικά να σταματάει πάνω στην τελευταία νταλίκα, όταν ήδη η ταχύτητά του είχε μειωθεί. Τα δύο ΙΧ είναι που ανέκοψαν την πορεία του λεωφορείου που τελικά κτύπησε αλλά με πολύ μικρή ταχύτητα πλέον και την νταλίκα, όπου και σταμάτησε. Αν το λεωφορείο με την ταχύτητα που είχε συγκρούονταν κατευθείαν με τις νταλίκες, τα αποτελέσματα του τροχαίου θα ήταν οδυνηρά.
   Ευτυχώς κανένας από όλα τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα δεν τραυματίστηκε. Μόνο μια μαθήτρια που αισθάνθηκε κάποια ζάλη, πιθανά από το σοκ προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα" που εφημέρευε, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάτι το ανησυχητικό.
   Το περίεργο είναι ότι οι υπεύθυνοι της Εγνατίας οδού, από τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης γνώριζαν ότι στον αυτοκινητόδρομο και κυρίως στη σήραγγα κινούνταν νταλίκες με μικρή ταχύτητα, γιατί μετέφεραν βαρειά εκσκαπτικά μηχανήματα και δεν έβγαλαν στις ηλεκτρονικές πινακίδες προειδοποιητικά μηνύματα βραδυπορίας, ώστε να ενημερωθούν οι οδηγοί, που συνέχισαν να μπαίνουν στην σήραγγα με την ταχύτητα, λίγο χαμηλότερη, από αυτή που είχαν και εκτός σήραγγας. Ούτε κάποιο από τα ειδικά οχήματα της Εγνατίας συνόδευε αυτές τις νταλίκες με τα ειδικά φώτα ενημέρωσης που διαθέτουν για να προειδοποιούν τους οδηγούς.
   Από πληροφορίες το λεωφορείο μπήκε στη σήραγγα με 90 χλμ. Με λεωφορείο που κλήθηκε από τα Γιάννινα, οι μαθητές συνέχισαν το ταξίδι τους για το Ευηνοχώρι, όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά οπωσδήποτε ελαφρά σοκαρισμένοι από όσα έζησαν στην Εγνατία.
   Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία.
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/items/cache/62835bf6646eb505893539195b59a009_XL.jpg
 
* * * *
 

Λεωφορείο με μαθητές απο το Ευηνοχώρι ενεπλάκη σε τροχαίο 

Σώα και αβλαβή όλα τα παιδιά

αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
   Τυχεροί στην ατυχία τους ήταν οι μαθητές από την περιοχή του Ευηνοχωρίου που επέβαιναν σε εκδρομικό λεωφορείο, το οποίο κινούνταν στην Εγνατία με κατεύθυνση από το Μέτσοβο προς τα Γιάννινα.
   Το τροχαίο με την εμπλοκή έξι οχημάτων συνολικά, έγινε στη σήραγγα Κρημνών, την δεύτερη μετά τον κόμβο Μετσόβου προς τα Γιάννινα. Ένα φορτηγό, δύο νταλίκες, δύο ΙΧ κι ένα λεωφορείο συγκρούστηκαν μέσα στο τούνελ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.
   Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ η σήραγγα έχει κλείσει και η κίνηση γίνεται μέσω Βοτονοσίου.
   Οι μαθητές που έκαναν τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή γυρνούσαν από την Θεσσαλονίκη και ήταν από την Γ'  τάξη του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου. Εναι όλοι καλά στην υγεία τους και ήδη αναχώρησαν από το σημείο του ατυχήματος και κατευθύνονται προς το Ευηνοχώρι με λεωφορείο που ήρθε απο τα Γιάννενα.
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : η ΔΙΕΞΟΔΟΣ αποτελεί το στολίδι του Μεσολογγιού μας έχοντας τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα και συνεισφέροντας πάντα στον τομέα του Πολιτισμού, της Ιστορίας, της Παράδοσης και της Τέχνης...
   Ο ιδρυτής και Πρόεδρος αυτής κ. Νίκος Κορδόσης, ο οποίος με τιμά με φιλία χρόνων, έχει κατορθώσει με πολύ δουλειά και υπευθυνότητα το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" που λειτουργεί ως κοινωφελής ιδιωτικός πολιτιστικός οργανισμός και  ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία του δωρητή και δημιουργού της, ο οποίος έχει αναλάβει έκτοτε και τις δαπάνες συντήρησεώς της καθώς και την διεύρυνση και εμπλουτισμό της μουσειακής συλλογής της και των έργων της πινακοθήκης να αποτελεί σημείο αναφοράς Πολιτισμού...
  Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", χώρος πολιτισμού στη Δυτική Ελλάδα, με έδρα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, προβάλλει το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης, ενώ παράλληλα συνοδοιπορεί με τις ιστορικές μνήμες και τον πολιτισμό του τόπου.
  Στην πορεία της μέσα στο χρόνο απέκτησε ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και η παρουσία της συνδυάστηκε με την διατήρηση της πνευματικής κληρονομιάς και την προαγωγή των γραμμάτων και των τεχνών.
 
Η "γιορτή" της Αρχαιολογίας στη ΔΙΕΞΟΔΟ!!!
 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Έκθαμβη δήλωσε η Λυδία Κονιόρδου από τα ευρήματα
των ανασκαφών της Ιόνιας Οδού που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά
 
 
 
Λαοθάλασσα στο Ιστορικό Μουσείο απ’ όπου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Εξόδου
 
 
 
   Με μια άψογα οργανωμένη και εντυπωσιακή έκθεση ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Γιορτών Εξόδου από την «Διέξοδο» χτες το βράδυ με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά τον περιβάλλοντα χώρο.
   Η... «Γιορτή της Αρχαιολογίας», όπως αποκαλέστηκε εύστοχα από την προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ολυμπία Βικάτου, έγινε με παρούσα την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που χτες βρέθηκε από το πρωϊ στην Ιερή Πόλη με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης.
   Πρόκειται για περίπου 700 εκθέματα από τις ανασκαφές της Ιόνιας Οδού που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και κυριολεκτικά εντυπωσίασαν το κοινό, αλλά και τους επισήμους.
   Η υπουργός δήλωσε έκθαμβη από τα ευρήματα της σπουδαίας ανασκαφικής εργασίας και τόνισε πως πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που έχει συντελεστεί σε τούτη την πλευρά της χώρας μας. «Είναι μια απόδειξη ότι τα μεγάλα έργα και αυτές οι κινήσεις για την σύγχρονη ζωή της Ελλάδας δεν εμποδίζουν την αρχαία μας κοινωνία, αντίθετα την βοηθούν να αποκαλυφθεί και ζουν παράλληλα οι δύο εποχές. Είναι πραγματικά μια συγκλονιστική στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν φείσθηκε καλών λόγω για το Μεσολόγγι αναφέροντας πως είναι ένας τόπος που συνδυάζει την αυτοθυσία, την αξιοπρέπεια και τον έρωτα για την ελευθερία», ανέφερε.
   Προηγουμένως είχαν γίνει ομιλίες από τον Ιδρυτή της Διεξόδου Ν. Κορδόση που αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή παρουσίασης αυτής της έκθεσης ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πλέον γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλ/νίας που θα στεγαστεί στο Ξενοκράτειο.  Μάλιστα έκανε λόγο για μια ξεχωριστή έκθεση μιας και πρόκειται κατ' ουσία για ένα Μουσείο μέσα στο Μουσείο, λόγω του πλήθους των ευρημάτων που εκτίθενται.
   Στη συνέχεια η κα Βικάτου αποκάλυψε τι περιέχει αυτή η έκθεση και η υπουργός αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Μεσολογγίου και τους θησαυρούς που διαθέτει η περιοχή. Τις ομιλίες έκλεισε ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος κηρύττοντας και την έναρξη των φετινών γιορτών Εξόδου.
   Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες και πολλοί επίσημοι. Ήταν εκεί ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Κοσμάς, η βουλευτής Μ. Τριανταφύλλου, οι αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά και Ν. Μπαλαμπάνης, δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής συνδυασμών, πρώην δήμαρχοι και νομάρχες και πολλοί άλλοι, πρόεδροι φορέων και συλλόγων.
   Την παρουσίαση των ομιλητών έκανε με απόλυτη επιτυχία η Ειρήνη Καρανικόλα.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Μαϊου και πραγματικά αξίζει τον κόπο να την επισκεφθούμε όλοι μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Κάηκε νταλίκα στην Εθνική Οδό στο ύψος του Ευηνοχωρίου
 
   Φωτιά άρπαξε πριν από λίγη ώρα μια νταλίκα που κινούνταν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με κατεύθυνση προς Αντίρριο που μετέφερε εμφιαλωμένα νερά.
   Το συμβάν σημειώθηκε στο ύψος του Αγίου Ιωάννη στο Ευηνοχώρι. Η φωτιά έκαψε ολοσχερώς τον τράκτορα χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει ο οδηγός.
   Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου με 9 πυροσβέστες που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.
   Η κυκλοφορία διακόπηκε για αρκετή ώρα στην Εθνική Οδό και διεξάγετο μέσω Ευηνοχωρίου από τα περιπολικά της τροχαίας που επίσης έφτασαν άμεσα στο συμβάν.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
 
 
 
 
 

 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Σοκ στο Ευηνοχώρι , Ινδός κρεμάστηκε σε δέντρο!
 
Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία του Ευηνοχωρίου από τον τρόπο
που ένας 60χρονος Ινδός έδωσε τέλος στη ζωή του.
   Ο αλλοδαπός διέμενε με άλλους ομοεθνείς του σε σπίτι του χωριού. Το βράδυ, όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν προφανώς, βγήκε από το σπίτι και κρεμάστηκε από μια ελιά που βρίσκεται απέξω.
  Έτσι το πρωί οι συγκάτοικοί του τον βρήκαν νεκρό ενώ το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν και αρκετά παιδιά του παρακείμενου σχολείου.
  Η αστυνομία τώρα έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει τι τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 
 
 
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 
Πιάστηκε ο δράστης της κλοπής του τζιπ από το Ευηνοχώρι
 
   Συνελήφθη πριν από λίγο ο δράστης της κλοπής του τζιπ και του κυνηγετικού όπλου από σπίτι στο Ευηνοχώρι.
   Αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προκειμένου να συλλάβουν το δράστη.
   Μετά από μια σοβαρή έρευνα έφθασαν στον υπαίτιο, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους οδήγησε σε ένα χώρο όπου είχε κρύψει κλοπιμαία. Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή έκανε ότι είναι δυνατόν για να βρει την άκρη δεδομένου ότι στο Ευηνοχώρι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν πολλές κλοπές.
   Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, καθώς, αν πίσω από όλες τις κλοπές κρύβεται ο ίδιος δράστης, τότε η περιοχή θα αισθανθεί και πάλι μια ασφάλεια. Και ενώ η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της απομένει η απόφαση των Δικαστών αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί και πάλι ελεύθερος.
   Πάντως αυτή την ώρα διενεργείται προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο συγκεκριμένος νεαρός εμπλέκεται και σε άλλες κλοπές.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και τη κακή του μέρα....
   Πάνσοφη λαϊκή παροιμία, όπως και "ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη..."
   Παραείχε γίνει το κακό στο Ευηνοχώρι και δεν πήγαινε πλέον άλλο...
Ήδη κάτοικοι του χωριού μας μαθαίνοντας την σύλληψη του δράστη επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο που είναι τόσο ελαστικός απέναντι στους διαρρήκτες και τους αφήνει πάλι ελεύθερους να αλωνίζουν...
   Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται κι άλλες συλλήψεις...
 
 
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 
αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το γυμνάσιο Ευηνοχωρίου

   Διάρρηξη στο γυμνάσιο Ευηνοχωρίου κατήγγειλε ο Διευθυντής του σχολείου σήμερα στην Ασφάλεια Μεσολογγίου.
  Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστοι δράστες έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο εσωτερικό του σχολείου όπου σε ένα γραφείο βρήκαν μια ντουλάπα την οποία άνοιξαν και πήραν από μέσα ένα laptop και 700 ευρώ. Η κλοπή έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί όταν  ο Διευθυντής πήγε να ανοίξει το σχολείο.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
 
 
    Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του επιστημονικού βιβλίου του Δρ. Φώτη Σπυρόπουλου "Χωρίς δικαίωμα πρόσβαση σε ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών (hacking)".
    Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στον χώρο του ιστορικού μουσείου του Κεντρου Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
   Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ξεχωριστή για το Μεσολόγγι καθώς διοργανώνεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας) και το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) και συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
   Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο συγγραφέας επέλεξε το Μεσολόγγι, την πόλη δηλαδή στην οποία μεγάλωσε, για να γίνει αυτή η σημαντική επιστημονική συζήτηση. 
    Συγκεκριμένα, στην παρουσίαση, την οποία θα συντονίσει ο Ομ. Καθηγητής Νομικής Αθηνών Δρ. Νέστωρ Κουράκης, θα μιλήσουν για το βιβλίο του Δρ. Σπυρόπουλου οι: Δρ. Λ. Κοτσαλής, Ομ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, Δρ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Αντιπρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και ο Δρ. Αριστογιάννης Γαρμπής, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
   Ειδικότερα και αναφορικά με την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία των ομιλητών:
  •  - η Αντιπρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Δρ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου είναι Καθηγήτρια Εγκληματολογίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Paris II στο Παρίσι, Γαλλία με θέμα τον φόβο του εγκλήματος και την ανασφάλεια. Έχει υπάρξει μέλος πολλών εθνικών και διεθνών επιστημονικών επιτροπών, με μεγάλο συγγραφικό και ερευνητικό έργο και διεθνή αναγνώριση. Είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
  • - ο Δρ. Αριστογιάννης Γαρμπής είναι Αν. Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολογγίου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Είναι Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του London South Bank University του Λονδίνου (Μεγάλη Βρετανία) και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε επίπεδο Master, "MSc, Computing and Information Systems" από το University of Greenwich του Λονδίνου (Μεγάλη Βρετανία). Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • - ο Δρ. Λεωνίδας Κοτσαλής είναι Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Γερμανία και έχει συγγράψει το βασικό εγχειρίδιο του Ποινικού Δικαίου, που διδάσκεται σήμερα στην Νομική Αθηνών. Είναι Τακτικό Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ως δικηγόρος έχει αναλάβει και γνωμοδοτήσει μερικές από τις πιο γνωστές υποθέσεις στην Ελλάδα (υπόθεση Τσοχατζόπουλου κ.α.).
  • Ο συντονιστής της συζήτησης Δρ. Νέστωρ Κουράκης είναι Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας της Νομικής Αθηνών, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Κύπρος) και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου στη Γερμανία και έχει σπουδάσει στη Γαλλία εγκληματολογία, με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και έχει συγγράψει πάνω από 150 επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Έχει υπάρξει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Από το 2012 είναι Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Ως δικηγόρος, έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις διεθνούς ενδιαφέροντος (δικηγόρος του Τιερί Ρουσέλ στην υπόθεση με το Ίδρυμα Ωνάση κ.α.).
   Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διατριβή του Δρ. Φώτη Σπυρόπουλου βαθμολογήθηκε με Άριστα παμψηφεί στην Νομική Αθηνών, επιχορηγήθηκε ως πρωτεύσασα με υποτροφία μεταξύ 800 διδακτορικών διατριβών σε όλη την Ελλάδα από όλα τα επιστημονικά πεδία και έχει ήδη παρουσιαστεί σε σημαντικά επιστημονικά fora στο εξωτερικό (ενδεικτικά: Βέλγιο, Ουγγαρία, Κύπρος κ.α.).
αναδημοσίευση από εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ"
 
   ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : ο Φώτης Σπυρόπουλος εκτός από ένας εξαίρετος επιστήμονας, είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες αλλά και καλλιτεχνικές τάσεις, δεν αρκείται ποτέ σ' αυτά που ήδη γνωρίζει αλλά ψάχνει συνέχεια νέους ορίζοντες...
    Αισθάνομαι πως ότι και να γράψω είναι πολύ λίγα για να απαριθμηθούν όλες οι ικανότητες αυτού του Ανθρώπου...
   Όμως μπορώ να πω πως είναι ένας υπέροχος Άνθρωπος που με τιμά με φιλία πολλών χρόνων και μου έχει δείξει πόσο απέραντα μπορεί να πλατύνει ο νους του κάθε ανθρώπου όταν έχει θέληση....
   Φώτη μου σου εύχομαι ολόψυχα πάντα επιτυχίες γιατί το αξίζεις, και πάντα να είσαι μάχιμος στην πρώτη γραμμή σε ότι κι αν κάνεις...
  Καλοτάξιδο Φίλε μου το βιβλίο σου....
       Π.Δ. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * *
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Για τμήματα τσιγγανόπαιδων και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες παλεύει το σχολείο Ευηνοχωρίου
Τα προβλήματα χώρου δεν επιτρέπουν την δημιουργία τους
 
αναδημοσίευση από εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ"
Της ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ
vasovitta@yahoo.gr
    Αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι αρκετά τσιγγανάκια πηγαίνουν πλέον στο σχολείο, παρόλο που οι δυσκολίες στην προσαρμογή τους είναι μεγάλες.
    Στο δημοτικό σχολείο Ευηνοχωρίου φέτος γράφτηκαν 15 περίπου τσιγγανάκια, όμως υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ως προς την παρακολούθηση των μαθημάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τσιγγάνοι δεν τηρούν τα όσα προβλέπονται για τις ηλικίες που θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα, ακόμα και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, να βρίσκονται μέχρι και δωδεκάχρονα παιδιά, τα οποία είναι δύσκολο να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των υπολοίπων.
   Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστό τμήμα για τα τσιγγανάκια, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς του μαθήματος που σίγουρα θα είναι πιο αργοί από των υπολοίπων τμημάτων. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί η θέση του δασκάλου, παρόλο που ο σύλλογος απευθύνθηκε τόσο στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.
   Επιπρόσθετα, ο χώρος του επταθέσιου σχολείου είναι περιορισμένος, αφού ήδη τα 135 παιδιά που φοιτούν σε αυτό, δεν έχουν τις ανέσεις που απαιτούνται, ενώ επιθυμία του συλλόγου είναι να έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να φοιτούν σε κατάλληλους χώρους.
   Αυτό δείχνει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σχολικού συγκροτήματος, όμως δεν υπάρχει οικόπεδο. Παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής δεν έγινε ακόμα κατορθωτό να αγοραστεί ένας νέος χώρος, αφού, αφενός δεν υπάρχουν χρήματα και αφετέρου δεν βρέθηκε κατάλληλο οικόπεδο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργηθεί και το τμήμα ένταξης, λόγω έλλειψης χώρου και δασκάλου. Έτσι και τα 5 παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα μπαίνουν στις κανονικές τάξεις, χωρίς βέβαια να μπορούν και αυτά να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς διδασκαλίας.
    Τα αιτήματα του συλλόγου γονέων για δημιουργία τμήματος ένταξης, δεν έχουν βρει ακόμη ανταπόκριση, γι’ αυτό και απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους αρμοδίους, να σκύψουν στο πρόβλημα και να μεριμνήσουν για την κάλυψη της θέσης δασκάλου, ώστε να δημιουργηθεί το τμήμα αυτό που είναι απαραίτητο για τα παιδιά που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα.
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ : είμαι σε θέση να γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως "χάθηκαν" 1.800.000 ευρω (ναι , καλα διαβασατε το ποσον!!!) που είχε εγκριθεί για την ανέγερση ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στο Ευηνοχώρι , εξ αιτίας ορισμένων βεζυροδεινόσαυρων , που ήθελαν να γκρεμιστεί (!!!) το ήδη υπάρχον πέτρινο κτίριο του σχολείου και να γίνει στον ...ίδιο χώρο νέο κτίριο πάλι για 135 παιδιά, την στιγμή που ήδη υπήρχε προσφορά δωρεάς από συγχωριανό μας οικοπέδου 5 στρεμμάτων για την ανέγερση νέου σχολείου (παρεπιπτώντως ο άνθρωπος αυτός δεν άκουσε ούτε ένα "ευχαριστώ" απ' τον Δήμο!!!).
  Επίσης , υπάρχουν οικόπεδα τα οποία πληρούσαν ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές για ανέγερση σχολείου και σε καλή τιμή , και μάλιστα ΚΑΙ οικόπεδο 4 στρεμμάτων που αγοράσθηκε απ' την  κοινότητα του χωριού μας , όμως οι ίδιοι παραπάνω "κύριοι" προτίμησαν να σαμποτάρουν και να εκβιάσουν ακόμη καταστάσεις (βλέπε εδώ) για να είναι το σχολείο δίπλα απ' την πόρτα τους...
 Ο Δήμος ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ακολούθησε τον δρόμο της λογικής , κάνοντας ένα μεγάλο έργο στο Ευηνοχώρι το οποίο θα έμενε για πάντα , και προτίμησε τον εύκολο αλλά και άστοχο δρόμο της αδράνειας , μην λαμβάνοντας υπ' όψιν τη γνώμη των δασκάλων , των γονιών , του Συλλόγου Γονέων , του Τοπικού Συμβουλίου και εν γένει όλου του χωριού και προτίμησε να παγιδευτεί στις πιέσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν καν τι θα πει η λέξη Γονέας και Παιδί...
   Έτσι λοιπόν ΧΑΘΗΚΕ η ευκαιρία για το Ευηνοχώρι να αποκτήσει ένα νέο και μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα , με κύριους υπεύθυνους και υπαίτιους αυτούς τους συγχωριανούς μας , που αντέδρασαν για προσωπικούς τους λόγους στην κατασκευή του , αγνοώντας εντελώς ένα ολόκληρο χωριό και τα παιδιά του χωριού μας που δήθεν νοιάζονται γι' αυτά , και που είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ απ' το παντελώς ακατάλληλο κτίριο που στεγαζόταν, στο σχολικό κτίριο όπου στεγάζεται τώρα και που είναι η φυσική του θέση...
   Όμως "κοντός ψαλμός αλληλούια" , οι άνθρωποι αυτοί σε λίγους μήνες θα ζητήσουν ξανά την ψήφο μας και δεν θα ξεχάσουμε πόσες βλακείες έκαναν εις βάρος όλου του χωριού μας...
 Θα είμαστε ΕΔΩ και θα μας βρίσκουν ΠΑΝΤΑ μπροστά τους , γιατί οι Μποχωρίτες ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ποιοί θέλουν να επικρατεί διχόνοια στο χωριό και ποιοί είναι οι λύκοι που θέλουν να εμφανίζονται με προβιές ....αρνιών.
 
 
                                                                                                                            
* * * * * * * * * * * * * * * 

 
 
 
   "ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ"
 
                   * * *
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
                  ΣΕ
  ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

              * * *
 
ΤΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ   ΣΤΟ
ΜΕΓΑΡΟ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ
             *  *  *  *
 
  ΜΝΗΜΕΣ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
 
 
 
 

           ********
       ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η
  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ
        
 
*****